Wat wilt u zien en doen?

Wat wilt u zien en doen?

Als u in relatief korte tijd veel van het land en z’n cultuur wilt zien, en wilt u liever nietsthailand-phuket-strand zelf regelen, dan is een groeps- of individuele rondreis een goede keuze.

Voor strandvakanties komen Phuket, Krabi, Koh Samui, Hua Hin/Cha Am, Koh Chang, Koh Samet  en Pattaya in aanmerking (al is Pattaya een echte ‘sex-bestemming’ Op de meeste strandbestemmingen kunt u duiken (veel PADI-duikscholen) en snorkelen. Er zijn overigens veel meer strandbestemmingen op kleinere en vaak minder bekende eilanden (Koh Samet en Koh Chang zijn de “bekende onder de onbekende”); vele daarvan hebben echter minder comfortabele accomodaties, zodat ze wat minder geschikt zijn voor ouderen en gezinnen met kinderen en meer voor jongelui.

Ook zijn er mogelijkheden genoeg voor wie aan (jungle)trekking, rafting en andere sportieve activiteiten wil doen, met name in bestemmingen richting Chiang Mai/Chiang Rai en Birma.

thailand-phetchabun-bergtop

Als u bergen wilt beklimmen moet u in de buurt van Petchabun zijn.

Daarnaast zijn er talloze natuur- en wildparken over het hele land verspreid; u kunt hiervoor ook speciale meerdaagse excursiereizen boeken.

De Isan is een streek ten oosten/noordoosten van Bangkok waar weinig toeristen komen en u het authentieke Thaise landleven nog kunt meemaken; een belevenis!

En dan is er natuurlijk altijd nog Bangkok, door velen verguisd als te druk en smerig vanwege de inderdaad nogal uitdrukkelijk aanwezige dieseldampen, maar in werkelijkheid een krankzinnige (in de zin van prettig gestoorde), chaotische metropool met 12 miljoen mensen. Waar, aan de voet van de pijlers van de snelwegen dithailand-phuket-zonsondergange dwars door de stad lopen en de Skytrain die daar weer overheen gaat, mensen gewoon op straat hun winkeltje of “foodstall” uitbaten of simpelweg wonen.

Los van de schitterende tempels en de weinig exotische, maar vaak imposante en soms zelf architectonisch heel mooie wolkenkrabbers, is -voor wie goed wil kijken- Bangkok echter ook een stad waar Azië met volle kracht op je neerdondert, en waar je temidden van al de chaos en herrie ineens in een betrekkelijke oase van rust op een locaal marktje loopt of op het erf van één van de bewoners staat. Waar je dan altijd met een glimlach wordt begroet.