Reis informatie

Schaf een goede reisgids en goede kaarten aan

Het is een oude reizigerswijsheid: hoe beter je je “inleest” in een land of bestemming, hoe meer je ervan weet te genieten. Het bestuderen van een goede reisgids helpt u daarbij, en geeft een hoop voorpret.

Neem de informatie van uw reisorganisatie met een korreltje zout

Met name wat hotelinformatie betreft, of deze nu in een gedrukte gids of op een website gepubliceerd wordt, doet u er goed aan de teksten van uw touroperator of reisburo met enig gezond wantrouwen te bejegenen. Er wordt daarin veel klakkeloos overgeschreven van elkaar, zonder te checken of de informatie (nog) wel klopt. En regelmatig actualiseren schijnt een doodzonde te zijn in die branche (behalve natuurlijk als het om de prijzen gaat; dan is men er als de kippen bij!). Geloof dus niet zomaar wat er staat en vraag het bij twijfel nog eens na.

De beste reistijd

Het toeristenseizoen in Thailand loopt in grote lijnen van november tot en met februari, de droge tijd. De ‘regentijd’ is van mei-juni tot en met september. Maar Thailand is feitelijk het gehele jaar door goed te bereizen, al is het van november tot en met februari minder heet. Plaatselijk ligt de zaak genuanceerd, o.a. door de ligging aan zeeën en oceanen en de invloeden van golfstromen. Dit geldt met name voor (schier)eilanden en badplaatsen.