Tickets en hotels

Vliegmogelijkheden

Komplete reizen inclusief vliegtickets kunt u in Nederland kopen, bij touroperators/reisburo’s als BM Air, Fox reizen, Djoser, Peter Langhout, enz.

Bij een aantal kunt u ook losse vliegtickets kopen, al dan niet met 1 of 2 nachten hotel in Bangkok (startpakketten) en uw verdere reis individueel invullen.
Maar u kunt dat alles ook doen bij het door Nederlanders geleide, en dus Nederlandstalige reisburo Greenwood Travel in Bangkok: tickets Amsterdam-Bangkok v.v., en dan uw reis met 1- of meerdaagse excursies/rondreizen en hotels helemaal individueel samenstellen. Zo’n individuele reis samenstellen is bij Greenwood zelfs veel makkelijker dan bij de reisburo’s/touroperators in Nederland!

Let extra op bij het vergelijken van ticketprijzen: Kijk goed of het gewenste retourticket geldt voor 1 maand of langer. Als u bijvoorbeeld enkele dagen langer wegblijft dan een maand, kan dat zomaar honderd of méér Euro schelen in de ticketprijs, want dan heeft u een duurder méérmaands-ticket nodig!

Hotels en excursies

Als u niet voor een kompleet verzorgde (rond)reis heeft gekozen, kunt u uw hotels en excursies los boeken bij sommige Nederlandse touroperators die ‘startpakketten’ of ‘bouwstenen’ aanbieden.

Hotels

75% van alle hotels in Thailand heeft een buitenzwembad.
Omdat in Bangkok voornamelijk verticaal gebouwd wordt hebben hotels hier hun zwembad meestal op een hoger gelegen etage, vaak zelfs op het dak. Dat biedt fraaie vergezichten!

Zoals overal ter wereld geldt ook hier dat er binnen categoriën nogal wat verschillen kunnen zijn, die zich uiten in comfort, netheid en prijs. Maar in het algemeen mag u in Thailand verwachten dat uw logement (laten we dat maar even als algemene term hanteren) schoon is, en u een goede tot zeer goede prijs/prestatieverhouding mag verwachten. Uiteraard: uitzonderingen daargelaten.

Voor een middenklasse hotel betaal u tussen de 21 en 40 euro per nacht voor 2 personen.

Twin bed of Double bed

In Thailand kunt u in bijna elk hotel atijd kiezen uit ‘twin bed’ en ‘double bed’.
Twin bed’ betekent 2 gescheiden bedden, en ‘double bed’ één groot bed.
’t Is maar wat u prefereert. Let op: sommige hotels noemen een ‘double bed’ ook wel een ‘Queen bed’ of een ‘King bed’ – om het overzichtelijk te maken, maar het is niet uitgesloten dat dit weer een geheel ander soort bedden betreft; in Thailand weet je het nooit!.

Kamer of suite?

Meestal heeft u ook de keuze uit een gewone kamer of een suite; vaak scheelt de prijs niet eens zoveel (tenzij u voor de ‘presidentiële’ of ‘Royal’ suite kiest). Bij suites heeft u dan weer de keuze uit 1 of 2 slaapkamers.
Suites kunnen een handige (en vaak relatief voordelige) keuze zijn als u met 3 of meer volwassen personen (of met 2 of meer met kinderen) reist.

In elk Thais hotel krijgt u elke dag 1 fles drinkwater gratis per persoon. Aardige geste!