Thais geld kopen

Koop geen Thais geld in Nederland

Thais geld aanschaffen in Nederland is onnodig en onnodig duur. U krijgt altijd een veel betere koers bij de Thaise banken. In Thailand kunt u met uw bank- en giro- pinpas Thais geld pinnen uit vele duizenden geldautomaten (“ATM”s). Op uw bank- of giropas moet wel het Maestro/Cirrus logo afgebeeld zijn.

De Thaise Baht

De Baht is de munteenheid van Thailand. 1 Baht is weer onderverdeeld in 100 satang.
Alle bankbiljetten en munten dragen de beeltenis van de koning.

thailand-thais-geld-kopen5thailand-thais-geld-kopen2thailand-thais-geld-kopen4

 

 

 

thailand-thais-geld-kopen8

 

Let bij uitgifte van biljetten van 1000 Baht zelf ook altijd goed op dat u inderdaad terugkrijgt van 1000 Baht in plaats van 500. Soms gebeurt verkeerd wisselen ook per ongeluk: wij hebben meegemaakt dat een marktvrouw ons kwam narennen toen ze ontdekt had dat ze te weinig had teruggegeven.

Prijspeil

Zeker in het perspectief van duur Nederland is Thailand in vele opzichten waanzinnig goedkoop. Een bouwvakarbeider (of -arbeidster, want daar zijn er ook veel van) verdient in Bangkok (en daar zijn de lonen nog hoger dan in de rest van Thailand), per werkdag zo’n 200 Baht . Dat is aan de ene kant de prijs van een kop espresso in het Hilton hotel, maar aan de andere kant meer dan voldoende voor een gewone Thai om de hele dag te eten en nog iets over te houden voor morgen. Daarom heeft ook niemand honger in Thailand, en ziet u zo weinig bedelaars. Vergeet ook niet dat 95% van de Thais geen belasting betaalt en men al voor 30-50 baht uitgebreid kan lunchen bij een stalletje. Of voor 3 Baht gebruik maken van het openbaar busvervoer. Ook electriciteit is erg goedkoop, evenals benzine en diesel.