Uitgaan

Shopping malls

thailand-shopping-mallDit zijn grote, vaak gigantische winkelcentra in aparte, opvallende en soms schitterend ingerichte gebouwen, doorgaans in een neo-klassieke of retro-stijl. In zo’n Shopping Mall vindt u honderden grote en kleine winkels, zowel van kleine lokale ondernemers als filialen van grote merkketens en warenhuizen. Bijna altijd is er een food court waar u heel voordelig en lekker kunt eten, plus uiteraard tientallen restaurants en filialen van fast-food zaken, zowel van westerse als oosterse signatuur. Maar shopping malls bevatten altijd uitgebreide entertainment-centra, met o.a. bioscopen, theaters, bars, disco’s, en soms zelfs ijsbanen!

Hotel-bars

Er zijn vele honderden hotels in Bangkok, dus ook vele honderden hotelbars. De bars van de 4- en 5 sterrenhotels zijn uiteraard mooier (en natuurlijk ook wat duurder), maar bieden doorgaans live muziek van een iets beter niveau dan de veelal armetierige kwaliteit in mindere hotels, en een aangenamer ambiance. Een hotelbar die er uitspringt is:

de ‘Club Lounge’ van het Grand China Princess Hotel
Het Grand China Princess Hotel in Chinatown heeft een ronddraaiende bar op de 25e verdieping, vanwaar u een prachtig vergezicht heeft over steeds weer een ander deel van Bangkok. Hier wordt uw cocktail of biertje vanaf 5 uur ’s middags tot 01.00 ’s nachts omlijst door live muziek van uitstekend niveau.