Voorzorgsmaatregelen

Neem voorzorgsmaatregelen, ook financiële

thailand-voorzorgsmaatregelen-schoudertas1. Maak fotokopieën van uw paspoort, laat uw paspoort in de kluis van het hotel en draag de kopieën steeds bij u voor het geval dat u door de politie om een identificatie gevraagd wordt.

2. Maak fotokopieën van uw vliegticket(s) en bewaar die apart van de originele.

3. Maak een fotokopie van uw reisverzekeringspolisblad  en/of neem uw verzekerings-pasje mee

4. Neemt u Travellercheques mee, maak daar dan fotokopieën van en bewaar die apart van de originele.

5. Schrijf op een briefje de nummers van uw bankpassen en creditcards, en bewaar dat briefje dan natuurlijk los van uw passen en cards! Beter nog: stuur het naar uw e-mail adres!

6. Laat uw geld, passen, creditcards en reisdocumenten zoveel mogelijk in de kluis van uw hotel.

7. Als u toch alles moet meenemen (bijvoorbeeld onderweg op reis door het land), stop al uw documenten en geld dan minimaal in een heuptasje.
Verbergen in een schouder-holstertasje is nog beter!
Persoonlijk vinden wij een heuptasje niet goed genoeg: dat blijft voor iedereen zichtbaar. Beter is een ‘money belt’ (een riem waarin u aan de binnenkant geld kunt verstoppen), maar daar past dan weer geen paspoort in. Het allerbeste vinden wij, uit ervaring, een ‘schouder-holstertasje’; hierin kunt u niet alleen uw geld maar ook de benodigde documenten (pasjes, paspoort, ticket) kwijt.
Deze schouderholster doet u over uw schouder onder uw shirt of blouse- u voelt ‘m niet of nauwelijks tijdens het dragen, en het ding is uitwasbaar.
Zo’n schouderholster is te koop bij o.a. Vroom & Dreesmann voor ca. 6 Euro.

In tegenstelling tot wat de foto op de verpakking suggereert draagt u de schouderholster natuurlijk onder uw kleding!

8. Laat uw ‘grote’ geld in uw holstertasje en draag wat u per dag zo ongeveer nodig heeft gewoon op een normale, makkelijk bereikbare plek (dan hoeft u niet om de haverklap in dat tasje onder uw oksel te zijn). Zelf lopen wij al jaren door Bangkok en Thailand met wat bankbiljetten in het borstzakje van het shirt. Nooit een probleem gehad.