Welkom op Thailand voor beginners.nl

 
Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief...
 en ontvang direct 20 handige tips in boekvorm!
Voornaam:
Email:
(Ik zal nooit spam versturen en je kan je altijd afmelden)
Thailand voor beginners' is een volstrekt onafhankelijke informatie-site, louter en alleen bedoeld om de reiziger naar Thailand objectieve informatie te verschaffen, als tegenwicht t.o.v. de vaak sterk gekleurde (soms zelfs misleidende en pertinent onjuiste) informatie van de reisburo's en touroperators.  
 
thailand linksonder
 

In Chiang Mai rijden de rode song thaew's vaste routes voor 10 Baht (eenzelfde 'Baht-bus'-systeem dus als in Pattaya). Voor een kleine meerprijs wordt van de route afgeweken. En voor 40-60 Baht brengt men u precies waar u zijn moet, als u een song thaew chartert die nog geen passagiers heeft.

Chiang Mai: Roos van het Noorden
Chiang Mai is een grote stad, maar veel 'dorpser' dan Bangkok. Wat hier vooral opvalt is dat alles er veel rustiger en relaxter is: het verkeer, de mensen. Bovendien is het klimaat ook wat milder: het is hier overdag vaak minder heet, en het kan s'avonds nog wel eens enkele graden afkoelen. Dat alles maakt zowel een tijdelijk als een permanent verblijf in Chiang Mai heel aantrekkelijk voor westerlingen. Natuurlijk mist Chiang Mai door haar kleinschaligheid ook de aantrekkelijkheden van de metropool Bangkok (een gigantisch theater-, film- en uitgaansleven), maar er is hier ook op dat gebied genoeg te doen. De al te opdringere sexindustrie ontbreekt hier grotendeels; men moet echt gaan zoeken wil men dat kunnen vinden, en dat is voor de meeste bezoekers uiteraard ook een verademing.

River Ping
Chiang Mai ligt aan de rivier de Ping, een zijtak van de Mehkong. Langs de rivier liggen vele idyllische restaurantjes in alle prijsklassen, en daar is het heerlijk romantisch dineren.

Het meest bekend is Chiang Mai door de fameuze Night Bazar, een gigantisch groot gebied met meest overdekte stalletjes en winkeltjes waar letterlijk alles te koop is wat er in Thailand, Birma, Laos, Cambodja, Vietnam, China, HongKong, Japan en Taiwan in elkaar geknutseld wordt.

Hoewel Chiang Mai veel minder toeristisch is dan bijvoorbeeld Bangkok, is er genoeg keuze in op westerlingen gerichte uitgaansmogelijkheden. In Thanon Loy Kroh (vlakbij de Night Market) liggen bijvoorbeeld café-restaurant Benelux, Haus München, German Hofbrauhaus en de Red Lion English Pub & Restaurant.

Authentieke Thaise restaurantjes en eetgelegenheden vindt u vooral in en bij de oude stad, die omgeven is door eeuwenoude stadswallen. Binnen dat ommuurde gebied zijn vele tempels en oude Thaise gebouwen te bewonderen; er zijn plekjes bij waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.
Lokaal vervoer
Taxi's ziet u nauwelijks in Chiang Mai, behalve bij de airport. Binnen groot-Chiang Mai tijden rode song thaews vaste routes. Tuk-tuks zijn er ook, maar voornamelijk om toeristen rond te rijden.

Tip: huur een tuk-tuk om de vele tempels binnen de oude stadwallen te bekijken - wèl afdingen!


Onder de vele westerse restaurants van Chiang Mai bevindt zich ook 'Café-Restaurant Benelux' waar met name Belgen en Nederlanders komen om er frieten met van alles erbij te eten. De leuke dienstertjes brabbelen natuurlijk enkele woorden Vlaams en Nederlands, en zijn ten overvloede ook nog gekleed in een combinatie van de Belgische en Nederlandse vlag!


Hoofd- en voetmassage in de openlucht, op de Anusan Night Market, vlakbij de Night Bazar

Hotels

Hotels die ons goed bevallen zijn: DownTown Inn (Loy Kroh, voornamelijk vanwege de ligging vlakbij de Night Bazar, minder vanwege de kamers), het Chiang Mai Plaza Hotel (fantastisch mooi hotel voor een verbazingwekkend lage prijs van 1550 Baht per 2persoons De Luxe kamer per nacht met ontbijt, ook niet ver van de Night Bazar), en, iets verder weg, het Empress Chiang Mai Hotel. Ook over het Porn Ping Tower Hotel hebben wij goede berichten gehoord.

Excursies en tours

Zoals gezegd is een ontdekkingstocht binnen de oude stadswallen zeer de moeite waard. Maar de parel onder de bezienswaardigheden is toch wel de Doi Suthep, een werkelijk schitterend tempelcomplex op de berg Suthep, vanwaar u een schitterend vergezicht heeft over de stad.
Ook zijn er meerdere nationale (natuur)parken in de (wijde) omgeving en leent het bergachtige gebied dat Chiang Mai omgeeft zich prima voor mooie wandelingen.

Daarnaast is Chiang Mai ook een bekend vertrekpunt voor jungle trekkings naar het noorden (Chiang Rai en verder), en tochten naar de vele bergstammen.

Wat u ook beslist eens moet doen is een 'dinner cruise' maken over de Rivier de Ping, waarvan de oevers veelal sprookjesachtig verlicht zijn 's avonds. Ons is de dinner cruise die we via Greenwood Travel boekten, uitstekend bevallen!

Verder zijn er vanuit Chiang Mai ook diverse dag- en meerdaagse tours naar o.a. de Golden Triangle, diverse bergstammen, al dan niet gecombineerd met olifantenparken, rafting, jungletreks etc. O.a. te boeken bij Greenwood Travel.


Idyllisch plekje aan de rivier de Ping, even buiten Chiang Mai.


In de omgeving van Chiang Mai vindt u o.a. de alleraardigste stadjes Lampang en Lamphun, en Bor Sang, bekend om o.a. de veelkleurig beschilderde parasols die er gemaakt worden.

Hoe er te komen vanuit Bangkok

Per trein

Vanaf Hualamphong Station 12-15 uur, afhankelijk van welk type trein u neemt. Meerdere treinen per dag (ook nachttreinen met sleeper-accomodatie), te reserveren/boeken op Hualamphong Station en bij Greenwood Travel in Bangkok. Prijzen lopen sterk uiteen met het soort trein en de geboekte accomodatie. Reken op ca. 1000 Baht voor de beste faciliteiten in de snelste trein, 300 bath voor de minste faciliteiten in de traagste.

Per bus

Vanaf de Northern and Northeastern Bus Terminal in Mo Chit vertrekken de hele dag, avond en nacht door bussen in alle gradaties en prijsklassen. Duur van de rit tussen de 10 en 12 uur. Prijzen liggen tussen de 300 en 600 Baht enkele reis.

Per vliegtuig

Zowel Thai Airlines als Bangkok Airways voeren dagelijks meerdere vluchten uit tussen Bangkok en Chiang Mai (prijzen ca. 2300 Baht). Daarnaast zijn er low-cost carriers op de markt verschenen met bodemprijzen voor binnenlandse vluchten. Meer informatie vindt u bij Greenwood Travel onder "Tickets"; u kunt daar ook reserveren en boeken


 Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief!
en ontvang direct 20 handige tips in boekvorm!
Voornaam:
Email:
(Ik zal nooit spam versturen en je kunt je altijd weer afmelden)

 

thailand rechtsonder


Vior webmedia © 2006