Uitgaan in Thailand

 
Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief...
 en ontvang direct 20 handige tips in boekvorm!
Voornaam:
Email:
(Ik zal nooit spam versturen en je kan je altijd afmelden)
Thailand voor beginners' is een volstrekt onafhankelijke informatie-site, louter en alleen bedoeld om de reiziger naar Thailand objectieve informatie te verschaffen, als tegenwicht t.o.v. de vaak sterk gekleurde (soms zelfs misleidende en pertinent onjuiste) informatie van de reisburo's en touroperators.  
 
thailand linksonder
 

HAPPY HOUR!

"Happy Hour" is een volledig ingeburgerde gewoonte geworden in Thailand. Meestal is het aanbod '2 drankjes halen, 1 betalen'.
Soms hanteert men ook gewoon gehalveerde of (veel) lagere prijzen voor alle thailand-happy-hour-uitgaandrankjes.

In de hotelbars is het Happy Hour meestal tussen 17.00 en 19.00 uur, maar voor de rest is het een ratjetoe. Zo zijn er bars met een happy hour van 23.00 tot 24.00 uur, maar ook van 15.00 tot 24.00 uur.
En ook hebben wij ooit een bar gezien met het uithangbord: "Happy Hour all day, every day!"
Proost!

Bars van hotels

Het is meestal aangenaam vertoeven rond 'borreltijd' in de bar van uw hotel. U ontmoet er mensen van over heel de wereld, u geniet van de koelte van de airconditioning na een lange warme dag, en vaak is er ook nog een pianist of kleine band om op de achtergrond voor een aangename ambiance te zorgen. Voeg daaraan toe dat ons gevoel van 'borreltijd' ongeveer samenvalt met het fameuze 'happy hour' (niet geheel toevallig, natuurlijk), en we hoeven u niets meer te vertellen.

thailand-beer-garden-uitgaan

Beer Bars/Beer Gardens

Beer Bars ("Bar Beer" zeggen de Thais vaak) en Beer Gardens komt u door heel Thailand tegen. Ze zijn er in 3 soorten:

1) zonder 'bar girls', of met gewoon vrouwelijk bedienend personeel: dit zijn meestal Beer Gardens (openluchtversie van een Beer Bar). Veel hotels hebben zo'n Beer Garden.

2) Beer Bars met 'bar girls' die als hostesses fungeren en er uitsluitend zijn om u te bedienen en een praatje te maken -alhoewel u wel eens een afspraakje kunt maken in hun privé-tijd.

3) Beer Bars met 'bar girls' die er niet alleen zijn om u te bedienen maar ook andere, meer thailand-pattaya-bargirlshorizontale, diensten te verlenen. Men spreekt dan meestal van 'Girlie Bars'. Als u in dit soort bars echter duidelijk maakt dat u niets anders wilt dan uw biertje drinken en hooguit een beetje kletsen, is dat altijd ook prima. En ook tegen vrouwen alleen of (echt)paren wordt niet vervelend gedaan!

De scheidslijnen tussen 2) en 3) zijn evenwel niet altijd even duidelijk, maar u komt er snel genoeg achter.

Pubs

Dit zijn dranketablissementen van doorgaans buitenlandse origine, zoals Duitse, Engelse en Ierse Pubs

Micro-Breweries

De naam zegt het al: het gaat hier om een soort (meestal heel grote) pubachtige etablissementen, waarin (mini)brouwerijen gevestigd zijn waar men een of meerdere soorten bier zelf brouwt (en tapt!). Eten kan men er ook. Er zijn voornamelijk Thaise en Duitse micro-breweries. Er zijn meestal geen 'bar girls', vaak wel vrouwelijk personeel.

Karaoke bars en -clubs

De Thais en de Chinezen (jong en oud) zijn gek op karaoke. U vindt dit soort bars enthailand-pattaya-avond clubs dan ook door heel Thailand

GoGo bars

In GoGo bars dansen (half)naakte meiden (of omgebouwde kerels!) op een podium en/of rond een paal, en als ze daarmee klaar zijn komen ze op uw schoot zitten om u hand- of spandiensten te verlenen.

Disco's

Disco's zijn in Thailand niet anders dan bij ons. Daar zijn we dus gauw mee klaar.

Travestietenshows

thailand-katoeys-travestieten-optreden Travestietenshows worden opgevoerd door 'katoeys', geheel of gedeeltelijk tot dames omgebouwde heren. Veel katoeys opereren ook in het sex-circuit.

Restaurants met Thaise dans.

Sommige Thaise restaurants bieden tijdens het diner ook min of meer originele Thaise dansen aan. U kunt zo'n diner-met-dans boeken bij uw hotel of een Travel Agent

Bioscopen

Als u films wilt zien die niet in het Thais zijn nagesynchroniseerd, kunt u het beste naar een van de vele mega-bioscopen (in de grote steden) gaan, die in Thailand bekend staan onder de naam 'Major Cineplex'. Deze bevinden zich ook vaak in of vlakbij grote Shopping Malls

Music clubs

Vooral in de grote steden zijn er music clubs voor live muziek in alle genres, van jazz tot rock en blues tot reggae.

Muay Thai boxing

Het is een belevenis om eens een avondje Muay Thai Boxing gade te slaan, niet thailand-muay-thai-boxingalleen wat er zich in de ring afspeelt (ceremonies en het gevecht zelf), maar ook hoe hartstochtelijk de Thais gokken op de uitslagen!
In Bangkok vinden deze wedstrijden plaats in het Lumpini Boxing Stadium, vlak bij het Lumpini Park, op Rama IV Road.
Buiten Bangkok wordt voor Muay Thai-wedstrijden reclame gemaakt op affiches en door rijdende reclamewagens.

 

thailand rechtsonder
Staat er onjuiste informatie op deze pagina? Geef het hier door, bedankt!

Vior webmedia © 2006