Aankomst in Thailand

 
Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief...
 en ontvang direct 20 handige tips in boekvorm!
Voornaam:
Email:
(Ik zal nooit spam versturen en je kan je altijd afmelden)
Thailand voor beginners' is een volstrekt onafhankelijke informatie-site, louter en alleen bedoeld om de reiziger naar Thailand objectieve informatie te verschaffen, als tegenwicht t.o.v. de vaak sterk gekleurde (soms zelfs misleidende en pertinent onjuiste) informatie van de reisburo's en touroperators.  
 
thailand linksonder
 

Vóór de landing

In het vliegtuig krijgt u ruimschoots vóór de landing een immigratieformulier ("Arrival Card" en "Departure Card") en een Douaneformulier (Customs Form) uitgereikt om in te vullen met uw persoonlijke gegevens. Vul op het douaneformulier altijd 'nothing to declare' in, tenzij u zeker weet dat u wèl iets aan te geven heeft. In de praktijk wordt bij 'nothing to declare' bijna nooit iemand gecontroleerd. Uw 'Arrival Card"én uw "Departure Card" moet u zorgvuldig bewaren tijdens uw verblijf en mee terug nemen naar de Airport  voor de terugreis!

Geland!

Na een vlucht van ca. 11 uur (of langer, als u van een tussenstop heeft genoten) landt u dan eindelijk in Bangkok, op de nieuwe Suvarnabhumi International Airport.
Op welke tijd arriveert u in Bangok? Dat hangt er van af met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt:

Klm rond 13.00 uur

EVA-Air: rond 13.50 uur

China Airlines: rond 07.30 uur
Phuket Airlines: rond 07.20 uur

Thai Airways (af Frankfurt): rond 07.30 uur

Singapore Airlines (via Singapore): rond 10.00 uur

Cathay Pacific (via HongKong): rond 10.30 uur
Air France (af Parijs): rond 12.00 uur

Lufthansa (af Frankfurt): rond 13.50 uur

Eerst geld pinnen?

Op het internationale vliegveld van Bangkok, Suvarnabhumi, vindt u direct al vele geldautomaten. Heeft u nog geen Thais geld, dan is het nu het moment aangebroken om uw eerste Thaise geldautomaat enige bankbiljetten te ontfutselen. In Thailand heten geldautomaten 'ATM', Automatic Teller Machines. Ons advies: neem gelijk thailand-geld-opnemen-atm-machines10.000 Thaise Baht op (ongeveer E 205,-) (het maximum dat u per dag mag opnemen is overigens 20.000 Baht, ca. E 410); dan heeft u voorlopig genoeg voor de eerste 36 uur tot ruim een week, afhankelijk van uw bestedingspatroon.

Laat u niet beetnemen!

Zodra u zich in de publieke zones van het gebouw bevindt (voorbij immigratie en douane) loopt u de kans dat er tientallen Thais op u afstormen die u hotels en taxi's aanbieden. Negeer deze mensen met een vriendelijke glimlach: als u van hun diensten gebruik maakt betaalt u veel meer dan nodig is en komt u in een niet geregistreerde taxi terecht, wat u bij een eventueel ongeluk duur te staan kan komen.thailand-touts
"). Zeg "No, thank you" (of, in goed Thais: "Mai Ouw") en negeer deze mensen met een vriendelijke glimlach. Van hun diensten gebruik maken gaat u meer geld kosten dan nodig is of u komt in een zesderangs hotel terecht.

Hoe naar uw hotel?

Er zijn verschillende manieren om naar u hotel te gaan.
met een limousine-service (airconditioned
met een huurauto (airconditioned)
met de Airport Express-bus (airconditioned).
met een gewone (reguliere) metertaxi (airconditioned
Met een openbaar vervoer-bus (airconditioned)

thailand-bangkok-transport-vervoer-vliegveld

Even 'n tukkie doen

U arriveert waarschijnlijk (heel) vroeg in de ochtend, plaatselijke tijd (5 of 6 uur later dan bij ons). (Normaal gesproken mag u pas om 12.00 uur gebruik maken van uw kamer, maar in Thailand wordt meestal rekening gehouden met uw vroege aankomst en mag u meteen uw kamer in). Het is verstandig om nu eerst iets te eten als u daar zin in heeft (op dit moment wordt het ontbijt in uw hotel geserveerd), en dan een paar uurtjes te gaan slapen (beslist niet langer). Tegen een uur of 10, 11 bent u dan voldoende opgefrist om uw eerste stappen in Bangkok te zetten, en zult u ook niet zoveel last hebben van jetlag de rest van de dag. Voelt u zich later op de dag al betrekkelijk vroeg in de avond moe en slaperig worden, ga dan die eerste avond vroeg naar bed. De kans is dan groot dat u vanaf de volgende ochtend al grotendeels in het tijdschema van Thailand 'zit'.

 

thailand rechtsonder
Staat er onjuiste informatie op deze pagina? Geef het hier door, bedankt!

Vior webmedia © 2006