Welkom op Thailand voor beginners.nl

 
Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief...
 en ontvang direct 20 handige tips in boekvorm!
Voornaam:
Email:
(Ik zal nooit spam versturen en je kan je altijd afmelden)
Thailand voor beginners' is een volstrekt onafhankelijke informatie-site, louter en alleen bedoeld om de reiziger naar Thailand objectieve informatie te verschaffen, als tegenwicht t.o.v. de vaak sterk gekleurde (soms zelfs misleidende en pertinent onjuiste) informatie van de reisburo's en touroperators.  
 
thailand linksonder
 

Prijsindicaties hoofdgerecht
Deze zijn gebaseerd op Thaise maatstaven, en dat is ook logisch. Want naar Europese of Nederlandse maatstaven zijn zelfs de duurste restaurants in Bangkok nog vrij gunstig geprijsd!
Bij buffetten zijn deze prijsindicaties niet gebruikt, omdat de prijs daarvan niet te relateren is aan een hoofdgerecht of 3 gerechten; men kan immers van elke gerecht zo veel en zo vaak nemen als men wil.

"Hoofdgerecht" betekent in dit geval wat wij westerlingen daaronder verstaan: een substantieel gerecht met divers garnituur, of, meer op Thailand toegepast, een combinatie van 2 à 3 bij elkaar passende gerechten.
1$ = tot 100 Bath
2$$ = tot 200 Bath
3$$$ = tussen 200 en 300 Bath
4$$$$ = tussen 300 en 500 Bath
5$$$$$ = boven 500 Bath

Bereikbaarheid
Waar dat relevant is zijn dichtbijzijnde stations van de SkyTrain en SubWay, alsmede pieren van de River Express Boats vermeld, maar alleen als deze binnen ongeveer 10 minuten loopafstand liggen. Anders kunt u beter met een taxi gaan!

ST = Sky Train
SW = SubWay
RE = River Express Boat

Buffet Dinner op 78 verdiepingen boven Bangkok
In het Baiyoke Sky Hotel (de hoogste toren van de 2 Baiyoke torens, de andere is het Baiyoke Suite Hotel) kunt u niet alleen met een superspeedlift naar het ronddraaiende 'Observation Deck' met schitterend uitzicht over heel Bangkok, maar ook naar het spectaculaire Baiyoke Buffet Dinner. Zelden hebben wij zo'n gigantisch groot buffet gezien met gerechten uit Thailand, China, Laos, Cambodja, India, Maleisië en Singapore!
Natuurlijk kunt er net zoveel eten en net zo vaak uw bordje met iets anders vullen als u wilt voor één prijs: 650 Bath p.p. Dat is naar Thaise maatstaven duur, maar naar Nederlandse een koopje! (13 Euro p.p.!) (dagelijks van 18.00-21.00 uur).

Onze tip: ga rond 5 uur 's middags naar het Observation Deck en zie, als de tropennacht valt, de miljarden lichtjes van Bangkok ontstoken worden. Daarna enkele verdiepingen lager genieten van dat fantastische buffet. Een onvergetelijke avond! Boeken kunt u bij Greenwood Travel (Nederlands sprekend personeel). Kantoor: Prince Palace Hotel, Bo Bae Tower, 14e verdieping, Damrongrak Road, Klong Mahanak.U krijgt de tickets dan mee (plus een voucher voor een gratis drankje).

Let op: de prijs van 650 Baht geldt uitsluitend wanneer u boekt via Greenwood Travel; als u zelf tickets koopt bij de ingang is de prijs 300 Baht pp hoger: 950 Baht in plaats van 650 Baht!
Bayoke Sky Hotel, 222 Rajaprarop Road, Pratunam

Buffet Lunches en Buffet dinners in restaurants van hotels
Alle op westerlingen gerichte hotels in Bangkok hebben minstens één restaurant, een Thais. Velen hebben daarnaast specialiteitenrestaurants (Japanse, Italiaanse, Franse, Chinese, Mexicaanse, Duitse, Spaanse enzovoort).

Mede afhankelijk van de klasse van zo'n hotel zijn de prijzen daar naar Thaise maatstaven vaak aan de hoge kant. Naar Nederlandse en Europese maatstaven valt het altijd nog mee. Maar de meeste van deze hotels voeren in minstens één van hun restaurant dagelijks of in het weekend 'Buffet Lunches' en 'Buffet Dinners', waar u voor een uiterst redelijke prijs (gemiddeld rond de 150-250 Bath p.p., in luxe hotels oplopend tot 500 Bath) kunt genieten van uitgebreide buffetten, vaak verlevendigd met live muziek.

Check in uw eigen hotel en de hotels in de buurt (of in uw favoriete wijk) waar zulke buffetten zijn.

Veel informatie over dit onderwerp vindt u in het blad 'Metro', overal in Bangkok verkrijgbaar, maar ook in de 2 Engelstalige dagbladen "The Bangkok Post" en "The Nation".

Tussen de Thais in Kasorn Restaurant
Wie lekker Thais wil eten (voor zeer aimabele prijzen) en tegelijkertijd eens wil meemaken hoe Thais van een karaoke-avond een feest maken, moet naar Kasorn restaurant. Vriendelijk personeel, dat echter weinig of geen Engels spreekt, doet er alles aan om het u naar de zin te maken.

En naast het heerlijke (en goedkope) eten is er dan altijd nog het in heel Thailand waanzinnig populaire karaoke. Hier doet het publiek volop mee naast de ingehuurde Thaise zangers en zangeressen en iedere deelnemer oogst minimaal een warm applaus. Later op de avond komen er vaak ook nog wat vogels van diverse pluimage aangewaaid vanuit een belendende besloten nachtclub, en dan wordt het vaak nòg gezelliger. U ziet hier weinig of geen westerse toeristen, maar volop Thais van alle leeftijden en Chinezen die een avondje uit zijn. Plus regelmatig expats, die dit restaurant op hun vaste lijst hebben staan.
Iedere keer wanneer wij in Bangkok zijn leggen wij hier een avond aan en we hebben het telkens weer prima naar onze zin!
2$$

Food Courts
Food Courts vindt u in heel Thailand, dus ook in Bangkok, voornamelijk in warenhuizen en Shopping Malls: meestal een komplete verdieping met vaste 'food stalls' met Thaise, Indiase en vaak ook westerse gerechten. Aan een centrale kassa koopt u bonnetjes van 5, 10 en 20 Bath, (of een boekje met meerdere tickets van verschillende waarden voor een totaal van 100 Bath) waarmee u de gerechten kunt betalen. De aanduidingen zijn in het Thais en het Engels, en vaak staan er kleurenfoto's bij de gerechtnamen. Maar met aanwijzen komt u ook een heel eind. U kunt eten aan (formica) tafeltjes. Overgebleven bonnetjes kunt u weer inruilen voor geld.

In deze Food Courts kunt u lekker eten voor weinig geld; dat geldt zelfs voor de Food Court in het dure Emporium Shopping Centre.

Aanbevolen: de Food Courts van o.a.Central World Plaza, Mahboonkrong, Siam Centre,  en de warenhuizen van Robinson en Central Department Store, over de hele stad verspreid. 1$ Emporium: New Park Food Hall op de 5e verdieping 2$$

Authentieke Thaise Restaurants

TRADITIONEEL & MODERN THAIS

Hualamphong Food Station
Dit leuke, goede en zeker niet dure restaurant vindt u niet in de buurt van het gelijknamige station, maar in Sukhumvit. U eet hier heerlijke gerechten uit de Isan in een sfeervol gebouw dat aandoet als een bamboe hut. In een leuke, ongedwongen sfeer wordt u hier bovendien uiterst vriendelijk bediend.92/1 Sukhumvit Soi 34/ingang via Soi 26 en dan bij de Taurus Brewery linksaf.   2$$  ST: Phrom Phong

Pet Tun Jao Tha
Hier moet u zijn als u van eend en gans houdt: geroosterd of gestoofd in een aantal heerlijke variaties. Waanzinnig goedkoop. Om het restaurant makkelijker te vinden moet u zich concentreren op het gebouw van het Harbour Department; dat ligt tegenover het restaurant.945 Charoen Krung Road (New Road), Soi 22. Let op: openingstijden van 10.30 tot 17.00 uur! Dus ideaal voor een (late) lunch. Zondags gesloten. Geen creditcards.1$  RE: Tha Krom Chotra

Raam Derm
Dit eenvoudige, maar vriendelijke, door een hele familie gedreven buurtrestaurant serveert simpele, maar kwalitatief zeer hoogstaande Thaise en Chinese gerechten met de meest verse ingrediënten in een airconditioned ruimte. De gerechten kosten tussen de 50 en 60 Bath en de twee gezusters in de bediening spreken nog goed Engels ook. De service is bovendien zeer goed en razendsnel. Aanbevolen worden de Green and Red curries, Penang curry, Gai Gaeng, Macaroni Thai Style, Prawn with Coconut Top, Chicken with Asparagas, and the Seaweed soup. Verwar dit restaurantje niet met de toeristenval aan de overkant waar beduidend minder goed gekookt wordt tegen beduidend hogere prijzen - en bovendien stikt het daar van de muggen. Sukhumvit Soi 22, na ongeveer 300 m. aan de linker kant     1$  ST: Asoke

Cabbages & Condoms
Dit inmiddels wereldbefaamde Thaise restaurant is eigendom van de vroegere minister van Volksgezondheid in Thailand, die zich permanent inspant voor geboortebeperking. Iedere gast krijgt dan ook gratis condooms bij de rekening! U kunt zowel binnen als buiten genieten van heerlijke, niet dure gerechten. Sukhumvit Soi 12   2$$/3$$$  ST: Nana

Anna's Café   1$/2$$
Anna is een begrip in Bangkok met haar 'fusion coocking', door Thais en westers te combineren maar daarbij het karakteristieke smaakpalet van de authentieke Thaise keuken te bewaren. Hier luncht en dineert u in grote klasse in een uiterst aangename ambiance, voor uitermate redelijke prijzen. Anna's heeft 5 vestigingen in Bangkok: •Soi Sala Daeng 1, Rama IV Road   SW: Silom ST: Sala Daeng
Het bericht bereikt ons dat Hualamphong Food Station gesloten zou zijn. Kunt u dat bevestigen? Laat het ons alstublieft weten! Stuur een mailtje!

•5e verdieping, Central Department Store, Rama 3, Satupradit Road (flink eind uit het centrum)

•5e verdieping, Central Department Store, Bagna Trat (flink eind uit het centrum)

•Diethelm Tower B, Ground Floor, Wireless (Witthayu) Road   SW: Lumphini

•Two Pacific Place, 142 Sukhumvit  ST: Nana

'HAUTE CUISINE' THAIS

Lemongrass
In een mooi oud Thais huis komen gourmets hier perfect aan hun gastronomisch gerief. Sukhumvit Soi 24  3$$$/4$$$$  ST: Prom Phong

Baan Khanita 2
Wordt door velen gezien als het beste Thaise restaurant van Bangkok! Sukhumvit Soi 23 Soi  4$$$$  ST: Asoke

Laicram
Thaise Haute cuisine, en toch heel redelijk geprijsd.
Sukhumvit Soi 23. Zondags alleen lunch.3$$$  ST: Asoke

'ROYAL CUISINE' THAIS
'Royal Cuisine' (ook wel Chao Wang Food genoemd) is origineel Thaise Haute cuisine, maar in een extra verfijnde vorm vanwege exquisite kruiden en de werkelijk schitterende presentatie, zoals die ooit voorbehouden was aan de koninklijke familie. Er zijn meerdere restaurants in Bangkok die op deze vorstelijke wijze gerechten serveren, waaronder een aantal Thaise specialiteitenrestaurants van de duurdere hotels. Maar ook buiten de hotelrestaurants valt van de Royal Cuisine te genieten. Twee van de beste adressen zijn:

Bussaracum
Royal Cuisine van absolute topklasse. In het Isetan warenhuis van het Central World Plaza, op d 6e verdieping. Thanon Ratchadamri. 4$$$$  ST: Chit Lom

Thanying
Een parel aan de kroon van Bangkoks fijnste restaurants, waar u geniet van exquise gerechten in een hoogstaande, nostalgisch-Thaise omgeving. 139 Thanon Pan, Silom   3$$$/4$$$  ST: Sala Daeng  SW: Silom

Sorry, no credit cards!
Bij de meeste goedkope restaurants (Thaise, indiase, Chinese etc) kunt u niet betalen met credit cards, om de eenvoudige reden dat bij de daar geldende (vaak extreem) lage prijzen de ondernemers het kostenpercentage (tot 4%) van de credit card- maatschappijen niet kunnen opbrengen.
Zorg dus dat u voor zulke restaurants cash geld bij u heeft!

Tawan Daeng
Dit brouwerij-restaurant serveert weliswaar 'gewoon' Thais eten en 'pub food' op westerse leest, maar neemt in Bangkok een geheel eigen plaats in. Om te beginnen is het een mega-restaurant, maar dan ook ècht mega: er kunnen 1600 mensen tegelijk aanschuiven. Bovendien is het restaurant erg ruim opgezet, in de architectonische wondervorm van een gigantische brouwketel.
Er worden dan ook meerdere soorten bier gebrouwen naar Duitse recepten.

Maar goed, Tawan Daeng heeft weer iets nieuws bedacht: een gigantische musical-achtige show met licht- en geluidseffecten, met een mix van Thaise en westerse muziek, en iets heel bijzonders" "vergetable music" (groentenmuziek- u moet het gezien hebben om 't te kunnen geloven!).

Adres:  462/61 Rama 3 Rd., Yannawa., Bangkok 10120 (Rama III Road is een klein stuk beneden Silom/Sathorn; praktisch elke taxichauffeur weet Tawan Daeng wel te vinden!)
1$/2$$

Soi Lang Suan
Soi Lang Suan, tussen Thanon Ploenchit en Thanon Sarasin, heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een trendy uitgaansbuurt, waar naast de traditionele kleine Thaise, Chinese en Vietnamese eethuisjes en restaurantjes ook meer flashy gelegenheden hun deuren hebben geopend, met Franse en Italiaanse keukens en dito sfeer door terrasachtige aanbouwsels. Daarom kunt u hier nu volop kiezen uit restaurants en eethuizen met lage, gemiddelde en hogere prijzen.

Ook zijn hier een aantal jazz clubs gevestigd, hetgeen bijdraagt aan het uitgaans-karakter.

Dit is een gezellige soi om tegen vijf uur te gaan borrelen (in elk restaurant in Thailand kunt u ook neerstrijken om alleen iets te drinken) en daarna op uw gemak te gaan kiezen waar en wat u wilt eten, en hoe weinig u daarvoor vandaag weer eens wilt uitgeven. Probeer ook de kleine zij-sois, genummerd 1 t/m 7!
1$/2$$/3$$$/4$$$$  ST: Chit Lom

Thanon Phra Athit
Aan de rand van de backpackerswijk Banglamphoo heeft Thanon Phra Athit zich ontwikkeld tot een nieuw uitgaanswijkje, met veel barretjes en restaurantjes, waarvan een aantal nog gehuisvest is in prachtige, authentieke Thaise huizen.Th. Phra Athit is nu ook erg 'in' bij Thaise studenten en jong volk met een goede baan. Toch kunt u er tussen de nieuwe en trendy (art)café's en een aantal eetgelegenheden in de iets hogere prijsklasse nog steeds verrukkelijk eten voor weinig geld in de Thaise en Chinese eethuizen en 'noodle-shops'.
Ook lijkt men hier de terrassen ontdekt te hebben!


Enkele interessante zaken:

Krua Noppaharat
Populair bij de Thais, serveert heerlijke gerechten voor kleine prijzen. De krokant gebakken 'catfish' (meerval) is hier bijzonder lekker! 6/130 Thanon Phra Athit  1$/2$$  RE: Tha Phra Athit

Commé
Serveert o.a. een heerlijk pittige rode curry met eend 1002/6 Thanon Phra Athit  1$  RE: Tha Phra Athit

Hemlock
een van de eerste restaurants op Phra Athit die bekend werden bij een breed publiek, vanwege de sublieme Thaise keuken in een stijlvolle omgeving. Wijn is per glas verkrijgbaar voor 120 Bath. 1002/6 Thanon Phra Athit   1$/2$$  RE: Tha Phra Athit

Ton Pho
Ligt aan de Chayo Phraya-kant van de straat (pal naast de pier van de Express Boats) en heeft dus iets extra's: drinken en dineren aan de rivier! Goed eten. Thanon Phra Athit  1$/2$$  RE: Tha Phra Athit

Roti Mataba
Hier komt half Bangkok z'n roti's halen, gevuld met Kaeng Masaman (kip curry) of mataba (kip en groenten). Maar u kunt ook aanschuiven aan enkele simpele plastic tafeltjes met stoeltjes.  Verrukkelijk eten voor 'geen' geld! Hoek Thanon Phra Athit/Thanon Sumen  1$  RE: Tha Phra Athit


De ingang van Roti Mataba

Convent Road
Convent Road is een straat tussen Silom Road en Sathorn Road, schuin tegenover het zondige Patpong. Het enige zondige dat u in Convent Road kunt doen is schandalig lekker eten en drinken: in deze straat vindt u een enorm aantal restaurants en eethuisjes in alle soorten en maten. En bovendien veel pubs: Ierse, Engelse en Duitse, waaronder een aantal zeer bekende.

En dan zijn er in deze buurt natuurlijk ook nog de vele stalletjes. Als u hier bent hoeft u niet lang te zoeken naar een adresje dat u aanspreekt!
1$/2$$/3$$$/4$$$$  ST: Sala Daeng  SW: Silom

Suan Lum Night Bazar
Niet ver van Convent Road, tussen Lumphini Park en het Lumphini Boxing Stadium aan Rama IV Road/hoek Witthayu (Wireless) Road, ligt de Suan Lum Night Bazar, waar niet alleen een groot aantal winkeltjes, maar ook voordelige eetgelegenheden om uw klandizie strijden. Ook een uitgelezen plek om wat te drinken op een van de vele terrassen en te kijken naar wat er allemaal voorbijkomt! Vanaf een uur of 6 in de avond wordt het hier levendig, maar tegen 11 uur in de avond loopt het af.

Veel restaurantjes hier hebben live muziek in de avonduren, en ook zijn er openbare podia waar artiesten optreden en is er een fameus Thais poppentheater; er is altijd wel wat te doen, hier!
1$/2$$/3$$$  ST: Sala Daeng  SW:  Lumpini of Silom

Silom Village
Dit Trade & Food Centre ligt op 286 Silom Road, niet ver van het Narai Hotel, aan dezelfde kant van de straat. Het bestaat uit een niet duur en goed hotel (Silom Village Inn) en tientallen winkeltjes en restaurantjes, gedeeltelijk overdekt en gedeeltelijk in de open lucht. Het is best leuk opgezet en u wandelt er heerlijk rustig, kijkend naar wat de winkeltjes en de vele restaurantjes te bieden hebben. Er is ook een restaurant waar vanaf 20.00 uur Thaise dansen worden opgevoerd. Er heerst een aangename, ontspannen sfeer en u kunt er terecht voor zowel een uitgebreide lunch of diner, maar ook alleen een hapje, een kopje koffie of een drankje. Natuurlijk is het een beetje toeristisch, maar op een draaglijke manier.
1$/2$$/3$$  ST: Chong Nonsi  SB: Silom

U kunt Silom Village ook als tour boeken bij Greenwood Travel.

Indiaas eten

Mrs. Balbir's
Mrs. Balbir is een van oorsprong Indiase dame die een nationale beroemdheid is in Thailand door o.a. haar kookprogramma's op de Thaise televisie. Zij kookt in haar eigen restaurant verrukkelijk indiaas voor iets hogere, maar nog altijd redelijke prijzen. Er is al een rijkelijk voorzien lunchbuffet voor 170 Bath, en à la carte eet u er voortreffelijk vanaf 250 Bath per persoon (3 gerechten). 155/18 Sukhumvit Soi 11, Maandags gesloten. 2$$/3$$$  ST: Nana

Bukhara's
Bukhara's is eveneens een uitstekend Indiaas restaurant, dat iets duurder is dan Mrs. Balbir's. Dat komt waarschijnlijk door de hogere huur die betaald moet worden voor de ligging aan de hoofdstraat Sukhumvit, of anders wellicht door de imposante Sikh die als portier voor de deur staat. Dat neemt niet weg dat u hier voortreffelijk eet, en waar voor uw geld krijgt. Sukhumvit naast Soi 7, shopnr. 121 (tegenover First Pacific Place)    3$$$  ST: Nana

Royal India
Dit is een fameus adres voor liefhebbers van de Noord-Indiase keuken, die voor weinig geld verrukkelijk willen eten. 392/1 Chakapret Road  (in een van de kleine sois aan de westelijke zijde van de straat)  2$$  RE: Tha Saphan Phut

 

Maharajas
Heel lekker Indiaas voor 'geen' geld! Sukhumvit Soi 8   1$  ST: Nana

Het bericht bereikt ons dat Maharajas in Sukhumvit Soi 8 gesloten zou zijn. Kunt u dat bevestigen? Laat het ons alstublieft weten! Stuur een mailtje!

Chinees eten
Bijna alle duurdere hotels hebben een Chinees specialiteitenrestaurant, en allemaal staan ze hoog aangeschreven. Hoewel uiteraard aan de prijs (naar Thaise begrippen), krijgt u waar voor uw geld - niet alleen op het gebied van eten maar ook van service en ambiance. Zie uw reisgids.

Hieronder volgt onze keuze in 'gewone' Chinese restaurants, allemaal in of vlakbij Chinatown. Noot: heel Yaowarat Road is aan beide zijden bezaaid met chinese restaurants in alle prijsklassen!

Hua Seng Hong
In de typische ambiance van bakken met haaievinnen, stoommanden en bungelende geroosterde (Peking)eenden, wordt hier alles vers onder uw ogen gebakken, gekookt en gefrituurd. Het interieur van dit restaurant is zó erg dat u het nooit zult vergeten; zeker niet het romantische licht van een flikkerende tv en haperende TL-balken. Maar ja, wèl smullen! 371-3 Yaowarat Road -in het hart van Chinatown. Geen creditcards.   1$

Lie Kee
Dit is een Chinees 'food centre' op de 3e verdieping van een verder onbestemd gebouw, waar u overheerlijk eet voor belachelijk lage prijzen.360-362 Charoen Krung Road, op de hoek van CharoenKrung en Thanon Ratchawong (een blok ten westen van Thanon Ratchawong)  1$

Old Siam Plaza
In deze authentieke shopping mall in een mooi oud koloniaal gebouw vindt u diverse Chinese noodle-shops en restaurantjes, zowel op de begane grond als op de verdiepingen, waar u heerlijk Chinees eet voor weinig geld. Er zijn trouwens ook leuke  Thaise en andere restaurants, plus westerse fast food-outlets. Tussen Thanon Tri Phet, Thanon Pahurat,Thanon Burapha en Thanon Charoen Krung  1$/2$$

Old Siam Plaza

Vegetariërs, verheugt u!

Voor vegetariërs is het in Westerse restaurants die niet gespecialiseerd zijn in vegetarisch eten, meestal nogal behelpen wat de keuze betreft. En de culinaire fantasie van veel koks in die restaurants laat ook vaak te wensen over. Zo niet in Thailand, want elk Thais, Chinees, Indiaas en ander Aziatisch restaurant biedt u van huis uit een grote keuze aan de meest exotische vegetarische gerechten, die, zo is onze ervaring, vaak zelfs de afgunst opwekken van niet-vegetariërs!
Dit betekent dat u in gespecialiseerde vegetarische restaurants in Thailand helemáál goed zit!

Vegetarisch eten

Whole Earth restaurant
Hier kiest u uit de komplete kaart van traditionele Thaise gerechten, maar dan allemaal vertaald naar vegetarisch. Een feest voor de vegetariërs onder u, en zij niet alleen! Ook de inrichting is traditioneel Thais. Men serveert hier trouwens ook niet-vegetarische gerechten. 71 Sukhumvit Soi 26.  2$$/3$$$  ST: Prom Phong

Er is ook een filiaal van dit restaurant in de Soi Lang Suan  (Zie hierboven bij 'Soi Lang Suan')

Dineren aan de rivier
Dineren aan de rivier heeft een aparte charme. Als u in Bangkok bent moet u dan ook minstens één keer aan de rivier geluncht of gedineerd hebben!

Restaurants aan de rivier:

Yok Yor
Traditioneel Thais. Het restaurant ligt aan de linkeroever in Thonburi, maar het is 3 minuten varen met het eigen Yok Yor-bootje vanaf Tha Si Phraya, bij het River City Shopping Center. 2$$  RE: Tha Si Phraya

Supatra River House
Dit restaurant is ook gevestigd op de linkeroever van de rivier, in Thonburi, niet ver van de Wat Arun, in een 2 verdiepingen hoog prachtig oud Thais huis. U kunt hier werkelijk uitstekend eten, en iedere vrijdag en zaterdagavond treden er danseressen op van het nabijgelegen Patarvadi Theatre, met klassieke Thaise dansen. Vanaf Tha Maharaj kunt u met het eigen bootje van het restaurant gratis overvaren.  3$$$  RE: Tha Maharaj

River View Guesthouse
Het restaurant van dit eenvoudige guesthouse op de bovenste verdieping van een groot huis vlakbij Chinatown heeft weliswaar een eenvoudige keuken en een kleine kaart, maar ligt precies in een bocht van de rivier en biedt daardoor een spectaculair uitzicht. Trouwens, de 'massaman curry' die we hier aten was een van de besten ooit! 1$  RE: Tha Krom Chotha (Harbour Dept.) Zie onder "Bangkok-Excursies en Tours", bij "Sampeng Lane".

Sala Thai
Ruim, open restaurant naast het River City Complex, direct bij de Tha Si Phraya (aan de overkant ziet u Yok Yor liggen). Het uitzicht is weliswaar niet zo wijds, maar u zit er zeer aangenaam, er is een ruime kaart met heerlijke Thaise en westerse specialiteiten voor zeer redelijke prijzen, en rond 20.30 uur treden hier Thaise danseressen op. Terras bij River City Shopping Centre, Charoen Krung Road  2$$  RE: Tha Si Phraya

S&P Restaurant
Waarschijnlijk het goedkoopste restaurant waar u kunt genieten van 'riverside dining'. Het is eigenlijk een Aziatisch 'fast food'-restaurant, maar het eten is naar die maatstaven prima, en waanzinnig goedkoop. Plus natuurlik uitzicht op de rivier! Bij de Tha Maharat (pier)  1$  RE: Tha Maharat

Dineren op de rivier
Dineren óp de rivier is nog aparter aan boord van een gerestaureerde 'rice barge'. U heeft de keuze uit vele mogelijkheden, van goedkoop tot exclusief duur. (Zie ook onder Bangkok - "Excursies en Tours")

Er zijn dinner cruises waarvoor u een klein bedrag (bijvoorbeeld 80 Bath) betaalt als vaarprijs, en vervolgens betaalt u alleen wat u eet en drinkt. De prijzen daarvan zijn altijd uiterst redelijk.

De volgende stap is een kompleet arrangement van varen en eten. Meestal heeft u de keuze uit een aantal vaste menu's tegen redelijke prijzen. Ook Yok Yor biedt zo'n arrangement aan. Wij hebben uitstekende ervaringen met Loy Nava! Ook te boeken via Greenwood Travel in Bangkok.

De laatste stap is super de luxe: de boten van het Oriental en het Shangri-La Hotel bijvoorbeeld. Deze boekt u bij de Travel agents en de hotels zelf.

Noot: de grote hotels aan de rivier, zoals het Shangri-La, het Oriental, het Penninsula, het Royal Orchid Sheraton en (iets verder weg) het Maenam Riverside en Montien Riverside Hotel hebben ook allemaal minstens één terras/restaurant aan de rivier. De prijzen liggen daar natuurlijk wat hoger.

Nang Nual Riverside Pub

't Is niet duidelijk of dit nu een Thaise 'pub' is of een Thais restaurant. In ieder geval komen hier de Thais zelf om samen wat te drinken bij de rivier onder het genot van het nuttigen van borrelhapjes ("Kàp klàem", "drinkvoedsel"). Kom hier rond 4 uur en maak de schitterende zonsondergang over Bangkok mee! Trok Kai  1$  RE: Tha Ratchawong

Uitgebreidere informatie (in het Engels) vindt u in bijlage 6
dineren op de rivier (dinner cruises) en
diner met Thaise dansen (dinner shows)

Westers eten
Westers c.q. Europees eten (en dan bedoelen we niet de gespecialiseerde Franse, Italiaanse etc, restaurants) valt vaak tegen in restaurants die 'ook' een westerse kaart hebben, zoals hotelrestaurants, als ze niet gespecialiseerd zijn in deze materie. Thaise koks hebben weinig kijk op westers eten. Zo kregen wij ooit een 'Russian egg salad' warm opgediend in het restaurant van een gerenommeerd toeristenhotel, en bleek een 'Hamburger' een broodje met een plakje opgewarmde ham te zijn. Echt waar gebeurd! Als u echt lekker westers wilt eten ga dan naar westerse  etablissementen die onder westers management staan en/of waar een westerse kok achter het fornuis staat, zoals:

 

Bei Otto
Ruim 20 jaar geleden zette Otto Duffner het eerste Duitse Bierhuis in Bangkok op, en nu heeft hij zijn eigen etablissement, in de ware traditie van de Duitse 'Gaststätte' annex Bierhaus. Eén deur verder heeft hij een iets formeler restaurant. In beide gelegenheden kunt u genieten van typisch Duitse gerechten, van Bratwurst tot Rostbraten. 1 Sukhumvit Soi 20  4$$$$  ST: Phrom Phong

Ook een goed idee in dit verband: Alle Engelse, Ierse en Amerikaanse Pubs, de Duitse Micro-Breweries en Duitse Beer Gardens

Zie 'Uitgaanstips'

Nederlands eten
Jazeker, er is zelfs een Hollandse kroeg c.q. eetcafé in Bangkok:

Old Dutch
In deze -jawel!- donkere bruine kroeg kunt u Nederlandse kranten lezen, Nederlandse drankjes drinken en enige Nederlandse spijzen nuttigen, waaronder friet, kroketten, bitterballen etc. Er komen wel verschillende kritische berichten binnen over de kwaliteit en de porties na een management-wisseling. 9/3-4 Soi Sukhumvit 23, op de hoek van Soi Cowboy (tegenover het International Beer House)  1$/2$$  SW: Sukhumvit ST: Asoke

Als u van vis houdt .....
De beste plek om seafood te eten is uiteraard in een restaurant aan zee, waar u met eigen ogen de vissers de verse vangst ziet afleveren bij de kok. Daarvan zijn er heel veel in Thailand, maar geen in Bangkok. Maar de dichtsbijzijnde aanvoerhavens zijn in Klong Thoey (en dat is al in Bangkok) dus dat garandeert de versheid van de waar in de Bangkokse seafood restaurants.
De Thais zijn dol op seafood, en is dan ook genoeg keuze in dit soort restaurants. Wij geven u twee adressen waar kenners steeds naar terugkeren:

Op de hoek van Thanon Petchaburi en Thanon Ratchadamri
vlakbij het World Trade Center. De naam van dit restaurant kunnen wij maar niet onthouden, maar het kan niet missen: op die hoek ziet u buiten alle soorten seafood op ijs uitgestald in eindeloze rijen bakken, voortdurend met verse blokken ijs koel gehouden door het talrijke personeel. 2$$/3$$$/4$$$$  ST: Chit Lom

Seafood Market Restaurant,
Het befaamste seafood restaurant dat over de hele wereld bekend is geworden door de slogan "If it swims we have it". Het is een gigantische zaak met 1500 (!) zitplaatsen; de drukte die er praktisch permanent heerst is een belevenis op zichzelf. Soi 24 Sukhumvit, tussen Sukhumvit en Rama 4 Road, vlakbij Emporium Shopping Mall. 3$$$/4$$$  ST: Phrom Prong

Een luxe avond in het Oriental Hotel
Wilt u iets bijzonders, boek dan bij het Oriental Hotel een avond in Sala Rim Nam, hun prachtige restaurant dat aan de overkant van de rivier ligt. U wordt met een eigen boot overgevaren en geniet daar van opvoeringen van klassieke Thaise dansen op hoog niveau en een culinaire belevenis van niet meer dan redelijk niveau! Toch: een bijzondere avond voor ca. 1500 Bath p.p. 5$$$$$  RE: Tha Oriental

Te boeken bij de receptie van het Oriental Hotel.
Maak van de gelegenheid gebruik om dit prachtige, wereldberoemde hotel te bezichtigen en neem vooraf een drankje op het terras aan de rivier, of geniet van een 'High Tea' in de 'Authors Lounge'!

En na afloop van uw belevenis in het Sala Rim Nam is het ontspannen toeven in de 'Bamboo Bar', met live optredens van wereldberoemde jazz-singers en jazzmuzikanten! Daar merkt u pas echt hoe heerlik het is om eens af en toe in een echt wereldhotel te vertoeven!

Boven: Sala Rim Nam van het Oriental Hotel, gelegen aan de overkant van de Chayo Phraya rivier (Thonburi side)


The Author's Lounge van het Oriental Hotel: ideale ambiance voor 'n 'High Tea'.

Letterlijk de top: Sky Bar en Sirocco Restaurant
de hoogste openlucht bar en het hoogste openlucht restaurant ter wereld!


Sirocco Restaurant
Bangkok aan uw voeten.Als u niet duizelig wordt van de hoogte, dan wel van de rekening. Maar wàt een belevenis! En: je leeft maar één keer, en dat is nog kort ook! Kortom: doen, als het even kan!


"The Dome", de bekroning van het hoogste openlucht-restaurant ter wereld. Van deze majestueuze trappen daalt u af naar de Sky-Bar en het Sirocco-restaurant. Een prijzige, maar ultieme en onvergetelijke belevenis!

Heel Bangkok aan uw voeten: die exceptionele belevenis wordt uw deel in de  Sky Bar en het Sirocco Restaurant, geopend eind 2003 en meteen al de 'talk of the town'.

Vanuit de imposante Dome op de 63e verdieping van de State Tower daalt u de majestueuze trappen af om eerst een drankje te drinken in de Sky Bar, en daarna in het Sirocco restaurant een culinair hoogstaand maal te savoureren.
En dat alles natuurlijk begeleid door live dansorkesten en combo's van internationale allure, ter versterking van uw romantische gevoelens.

Op diezelfde verdieping is ook Distil, een exclusieve Whisky and Cigar Bar, een Champagne Bar en een Wine Bar.  Sinds juni 2004 is in de Dome zelf het ronddaaiende restaurant Mezzaluna met Italiaanse seafood-specialiteiten geopend.

Als u iets te vieren heeft, is dit 'The Place'. Maar ook als u niets te vieren heeft wordt uw avond hier een onvergetelijk feest.

Prijzig, dat wel: reken à la carte op 320-710 Bath voor een voorgerecht, 680-1150 Bath voor een hoofdgerecht met vlees en 1590-2450 Bath voor een hoofdgerecht met de grootste krab of de grootste kreeft die u ooit gezien heeft.

Er zijn ook vaste menu's: 4 gangen 1900 Bath, 4 gangen 2500 Bath, 5 gangen 3000 Bath en een 4 gangen vergetarisch menu voor 1800 Bath.

Alles per persoon, ja, en daar komen nog 10% service-charge en governmental taxes bij, dus ga hier vooral naar toe met z'n drieën: uzelf, uw partner en uw creditcard!

Alleen een dankje drinken in de Skybar kan natuurlijk ook: reken op 190 Bath voor non-alcoholische cocktails, 240 Bath/260 Bath voor alcoholische cocktails en 770 Bath voor champagne-cocktails.

Geopend elke avond van 17.00 - 01.00 uur. (Behalve bij slechte weersomstandigheden).

Reserveren is noodzakelijk (de receptionist van uw hotel kan dat voor u regelen).
1055/111 State Tower Bangkok, Silom Road/ ingang ook via Thanon Si Wiang
Tel : 02-624 9555 5$$$$   ST: Saphan Taksin

Lezer Marieke Hols schrijft ons:

Zelfs als je alleen maar iets wilt drinken in de Sky Bar, dien je wel te zorgen voor passende kleding: mijn vriend werd geweigerd omdat hij een driekwart broek droeg.  Neem dus naast jezelf, je partner en je creditcard ook een mooie outfit mee!

Lezer Frank Reyman schrijft ons:

Bedankt voor al jullie nuttige tips.
Met name de tips op jullie site over de diverse restaurant spraken me erg aan. Ik had dan ook, als verrassing, de laatste avond een tafel gereserveerd bij Sirocco. Tijdig reserveren is noodzakelijk, ik had het 2 weken van te voren gedaan en de aanvankelijk gewenste tijd zat al vol. Mijn reisleider had de e-mail nog bevestigd toen ik in Bangkok arriveerde (op verzoek van Sirocco) en hij adviseerde me ook nog om inderdaad niet in je gympies aan te komen. Lange broek en nette schoenen waren verreist.

De entree, de service, het diner en uiteraard het uitzicht waren onvergetelijk. Een absolute must als je in Bangkok bent. En wat betreft je creditcard.... tja, daar hadden jullie helemaal gelijk in.

een alternatief voor Sky Bar/Sirocco Restaurant is de Moon Bar/Vertigo Grill op de bovenste verdieping van het Banyan Tree Hotel. Iets minder hoog en iets minder extreem geprijsd, maar u voelt zich hier toch veiliger in het gezelschap van uw 'Moneyguard' (credit card)!


 Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief!
en ontvang direct 20 handige tips in boekvorm!
Voornaam:
Email:
(Ik zal nooit spam versturen en je kunt je altijd weer afmelden)

 

thailand rechtsonder


Vior webmedia © 2006